5 kreativnih predjedi na palčkah

Predjedi in prigrizki s katerimi boste presenetili vaše goste

Se tudi pri vas glavno dogajanje ob druženju s prijatelji in praznovanjih z družino dogaja ob dobro obloženi mizi? Že sama priprava jedi zna biti zahtevna. Še bolj pa premišljevanje o tem, kaj bi našim gostom postregli. Najbolj enostavno je, če jim za predjed postrežete »fingerfood«, ki si jo vaši gostje sami postrežejo. Tako ne potrebujete pribora, gostje in vi pa se lahko zabavate in uživate v druženju.

Pripravili smo vam nekaj idej predjedi na palčkah s katerimi boste zagotovo presenetili vaše goste.

Parmezan na palčkah

Za 15 parmezanovih palčk potrebujete 200g naribanega parmezana in 15 palčk. Na peki papir potresete parmezan v obliki kroga (lahko si pomagate z alu folijo ali okroglim modelčkom) nato v parmezan postavite palčke. Vse skupaj date v pečico na 180°C za par minut, dokler se parmezan ne obarva zlato rumeno. Ko jih vzamete iz pečice počakajte minuto ali dve, da se parmezan strdi in jih postavite v kozarce, da se ne zdrobijo. V parmezan lahko po želji oddate še začimbe ali koščke slanine.

Pizza palčke

Naredite testo za pizzo, ki ga razvaljate in s pomočjo okroglega modelčka izrežete kroge. Na izrezano testo dodate sestavine po želji (sir, salamo, zelenjavo, gobice,…). Ko so mini pizze pripravljene, jih postavite v pečico in pecite 6-8 min na 200°C. Nato v njih zapičite palčke in predjed že lahko servirate.

Sirove metlice

Sirove metlice naredite tako, da rezino sira zvijete, nato pa z nožem razrežete zgornjo tretjino sira na majhne trakce. Zavežete jih z drobnjakom na slano palčko.

Olive s slanino na palčki

Olive zavijete v slanino in jih na sredini prebodete s palčko ali zobotrebcem, da slanina ostane na svojem mestu tudi po pečenju. Na hitro jih popečete na ponvi in odstavite na papirnato brisačo, da se preostala maščoba odcedi.

Paradižnik z mozzarelo na palčki

Na večje palčke izmenično nabodite paradižnik in mozzarelo. Lahko dodate tudi list sveže bazilike ali pa paradižnik zamenjate s pršutom in olivami.

Pa dober tek vam želimo :)

Slike: Pinterest

Prijava na E-obveščanje

Želite prejemati tedenska obvestila o dnevni ponudbi kosil in malic? Prijavite se na e-novice.