Burgerji malce drugače

Recepti za malce drugačne burgerje. Švicarski, Toskanski in burger z lososom. Preverite.

Švicarski Burger (za 4 osebe)


Sestavine:

450 g  puste mlete govedine    
1 mala šalotka    
1 žlica svežega rožmarina    
1 žlica Worcestershire omake
sol in poper
1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
4 rezine švicarskega sira
2 žlici masla    
230 g narezanih gobic
1 strok česna, mletega
1 skodelica goveje juhe    
4 žemljice

Združite mleto govedino, 2 žlici šalotke, 2/3 mletega rožmarina, Worcestershire omako, sol in poper v veliki skledi, nato vse skupaj premešajte. Naredite 4 pleskavice.
Segrejte ekstra deviško oljčno olje v večji ponvi. Dodajte pleskavice, ki jih popečete 4-5 min na vsaki strani (srednje pečene). Dodamo rezine sira na vsako pleskavico, nato pustite, da se sir nekoliko stopi. Pleskavice prestavite na desko ali krožnik in jih nežno pokrijte s folijo.

Nato stopite 1 žlico masla v ponvi in dodajte gobice. Začinite s soljo in poprom, nato prepražite, dokler se gobice zlato ne obarvajo, približno 5 minut. Dodajte preostal rožmarin in česen, nato vse skupaj prepražite še za 1 minuto. Dodajte govejo juho nato kuhajte dokler se omaka ne zgosti. Dodajte preostalo maslo.

Na koncu postavimo pleskavice s sirom na žemljice in na to dodamo še gobice z omako.  

 

Toskanski Burger  (za 4 osebe)

Sestavine:

450 g  puste mlete govedine   
100 g rezine pancete, drobno sesekljane
1 žlička mletega česna
¼ žličke popra
¼ žličke soli
¼ skodelice majoneze
¼ skodelice pripravljenega pesta  
230 g mozzarelle - narežemo na 4 rezine
4 žemljice    
1 skodelica sveže rukole  in mlade špinače
rdeča čebula

V majhni skledi zmešajte majonezo in 2 žlici pesta. V srednje veliko skledo dajte mleto govedino, panceto, mlet česen, sol, poper in preostali pesto. Dobro premešajte in maso oblikujte v štiri pleskavice.

Pleskavice pecite na srednjem ognju približno 5 do 7 minut na vsaki strani oziroma dokler termometer ne doseže 160 stopinj. Na pleskavice postavite mozzarello dokler se ne raztopi. Žemljice namažite s pestom, dodajte pleskavico, rdečo čebulo in rukolo ter mlado špinačo.   

 

Tzatziki losos Burger ( za 4 osebe)

Sestavine:

700 g drobno sesekljanega lososa brez kože
1 jajce
1 žlica drobtin
2 žlici sesekljanih kaper
2 žlici sesekljanega svežega kopra
2 žlici gorčice
sol
poper
4 žemljice    
solata
narezane sveže kumare
Tzatziki omaka

Zmešajte losos, jajca, drobtine, kapre, koper in gorčico. Oblikujte 4 pleskavice. Začinite s soljo in poprom.


Popecite pleskavice na srednje visoki temperaturi, 4 do 5 minut na vsaki strani. Pečene postavite na žemljice, namazane s tzatziki omako, dodajte svežo solato in kumare.

 

Dober tek

 

Slike: Pinterest

Prijava na E-obveščanje

Želite prejemati tedenska obvestila o dnevni ponudbi kosil in malic? Prijavite se na e-novice.